Not: Ana menü apletinin hazırlanmasında Patrick Chan tarafından Sun Microsystems için yazılmış koddan yararlanılmıştır. Başvuru adresi:http://www.xeo.com

Sayfaların metin içeriği ilerleyen günlerde ayrıntılı olarak düzeltilecektir. Gördüğünüz eksiklikleri ve önerilerinizi lütfen iletiniz. Bazı apletlerde gözden kaçmış teknik hatalar olabilir, bunların da giderilmesi için gerekli ilgi gösterilecektir.

Eski Önsöz:

Internet teknolojisi ve buna paralel olarak web tabanlı görsel içerikli dinamik internet sayfalarının gelişimiyle birlikte insanların bilgiye ulaşma ve onu kullanma kolaylığı günden güne artmaya devam etmektedir. Teknolojinin böylesine rahat ve hızlı paylaşılabildiği bir ortamda Üniversitelerimizin öncelikli hedeflerinden biri, öğrencileri bu ortamdan en etkin şekilde yararlanabilmelerini sağlayacak projeleri hayata geçirmek olmalıdır. İnternet teknolojileri her geçen gün yenilenmekte ve daha güçlü uygulamalarla karşılaşmaktayız. Bu uygulamaların öğrenilmesi, yakından takip edilmesi ve teknolojik yenilenmeye açık ve uyumlu bir öğrenci kitlesi yetiştirilmesi zaruriyeti daha fazla kendini hissettirmektedir. 

Bu proje çalışması ile web sayfası tabanlı simülasyonlu elektronik eğitimi amaçlanmış ve uygulamaya konmuştur. Elektronik konusuyla ilgilenen kişilere özellikle bu konu üzerine eğitim gören öğrencilere dinamik, görsel ve anlaşılması kolay bir eğitim sayfası hazırlamak projenin temel amacını oluşturmaktadır. Elektronik biliminin mantıksal akıl yürütmeyi ve soyut zekayı gerektirdiği bir bilim dalı olduğu düşünülürse böyle bir çalışmanın öğrencilerin akıllarında canlandırmakta zorlandıkları ve herzaman laboratuvar imkanı bulamadıkları bir ortamda onlara nedenli yardımcı olacağı daha iyi anlaşılacaktır. Bundan sonraki aşamalarda projenin geliştirilmesi ve konu içeriğinin daha fazla zenginleştirilmesi neticesinde, internet ortamında böyle bir çalışmayla ilgili Türkçe kaynak yetersizliği de göz önünde bulundurulursa, kendi alanında hiç kuşkusuz önemli bir açığı kapatacaktır.

Bu çalışma sırasında gereken yardımı gösteren ve 4 yıllık fakülte eğtimim neticesinde kazandığım en iyi tecrübe diye nitelendirebileceğim böyle özgün bir çalışmanın hayata geçirilmesini sağlayan   Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Ferdi BOYNAK’a teşekkür ederim.